Nieuws

Wat wordt er bedoeld wanneer de arbeidsovereenkomst 'per' een bepaalde datum eindigt? De Hoge Raad heeft hier onlangs duidelijkheid in gebracht. In dit artikel leggen wij uit wat de Hoge Raad geoordeeld heeft en sluiten we af met een praktisch advies.

Met de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) zijn er flink wat wijzigingen in het arbeidsrecht doorgevoerd in 2020. Nu het einde van 2020 in zicht komt, is het tijd voor een terugblik: heb jij alle wijzigingen meegekregen en voldoe jij aan de nieuwe regelgeving?

Een werknemer kan niet komen werken omdat hij vanwege de corona maatregelen in quarantaine moet, wat nu? Moet deze werknemer doorbetaald worden? Moet u hem ziekmelden? Een momenteel veel voorkomende situatie die vaak fout gaat, lees er meer over in dit bericht en zorg dat u wél goed geïnformeerd bent.

Maandag na 25 mei 2018; Een belangrijke dag, een nieuwe mijlpaal op het gebied van de verwerking en bescherming van onze persoonsgegevens. Vanaf vandaag zijn wij, alle Europese burgers, op een uniforme wijze beschermd en beschikken we over een aantal belangrijke rechten op dit gebied.

Alle personen welke binnen de organisatie werkzaam zijn moeten op de hoogte zijn of worden gesteld van de nieuwe privacyregels (bewustwording). Het gaat dan met name om de personen welke dagelijks met persoonsgegevens werken.

Voor werkgevers is het van belang om het proces omtrent de werving en selectie eens te bekijken. Hoelang worden de cv’s van sollicitanten bewaard? Per 25 mei 2018 mogen deze persoonsgegevens niet meer zomaar worden bewaard.